Friday, November 27, 2009

Selamat Hari Raya...!!

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA
&
HAPPY BIRTHDAY BRO...!!!




...pic of us (SIL and SIBLINGS) still in progress...hhehe...



p/s: hari raya pon kene keje hantar report...menggilo hape..

Sunday, November 22, 2009

seriously nak muntah...!!!!! knape la ade gak org mcm ni....eeiiiiiiii....geramnyeeeeee.....rase mcm nak tumbuk2 je ni...sape ade punching bag..nak pinjam jap...hishhh...geram2...tension2...stress2...mane org ni, asal xdtg2 lg ni...nak kc die duit, die tamau...haihhh..ni lg sorang nih...geramnyeeeeeeee....!!!!! geram geram gerammmmmm......

pain enough...

why ohh whyyy...minggu ni sume pon sakit...sakit badan, sakit kepale, sakit HATI, sakit mata, sakit tgn and the worst one is SAKIT JIWA...!!!

gfs, jom hang out...shoppinggg ke...holiday ke...bestnyeee kalo dpt snorkeling kat tioman or perhentian kan2...gih book...aku akan make sure aku cuti gak time tuh...hahaha...aku nak meluahkan perasaan ni...ehehehe...kat sni susah sket nnt kne tapis2...hehe...

Saturday, November 21, 2009

17 Kesalahan Berkaitan Solat

19/11/09 - the hardest and unpredictable news i ever had...very good news actually, but........

20/11/09 - still in dilemma... :s

21/11/09 - i'm not sure how to handle this.... :(

22/11/09 - ya allah ya tuhanku tabahkan lah hatiku... (trying so hard to adapt with new surrounding) hope everything went smoothly and i know that i can do it....YES I CAN..!! i am just like a burger (sedapnye kalau dpt mkn wendy's ni...hehe) where there's two bread between me where i can't go anywhere...mungkin sudah ditakdirkan aku dgn dia...huhu...

23/11/09 - i still don't understand why i need to go to the office 7days a week...ok, rase mcm nak demam and muntah.... :|

here's i copy n paste 17 Kesalahan Berkaitan Solat from my email...

SEMBAHYANG adalah amalan pertama yang dihisab Allah pada akhirat nanti. Jika sembahyang seseorang baik, baiklah pula seluruh amalannya dan begitu sebaliknya.Sembahyang perlu dipelihara sebaik-baiknya."

Antara kesalahan yang selalu dilakukan berkaitan sembahyang adalah:

1. Meninggalkan sembahyang.

Hal ini adalah suatu kekufuran berdasarkan al-Quran, sunnah dan ijmak.Allah berfirman bermaksud: "Apakah yang membuat kalian masuk ke dalam Neraka Saqar?' Mereka menjawab: "(Kerana) kami dulu tidak termasuk orang yang mendirikan solat." (Surah al-Muddatstsir, ayat 4)Rasulullah saw bersabda: "Perjanjian antara kami dengan mereka adalah solat, barang siapa meninggalkannya maka dia kafir." (Hadis riwayat Ahmad dan lainnya).

2. Melengah-lengahkan solat.

Firman Allah bermaksud : Sesungguhnya solat itu wajib atas orang beriman dalam waktu yang sudah ditentukan." (Surah an-Nisa, ayat 103)Oleh itu, melengah-lengahkan solat tanpa uzur yang dibolehkan syarak adalah berdosa besar.Rasulullah bersabda: "Itu adalah solat orang munafik. Dia duduk menunggu matahari, sampai jika matahari sudah berada antara dua tanduk syaitan (hendak tenggelam) dia berdiri dan menukik empat rakaat, sedangkan dia tidak mengingat Allah dalamnya kecuali sedikit." (Hadis riwayat Muslim).

3. Meniggalkan solat berjemaah.

Solat berjemaah adalah wajib kecuali bagi orang yang memiliki uzur yang dibolehkan syarak. Sabda Rasulullah bermaksud: "Siapa yang mendengarkan seruan azan tetapi tidak memenuhinya maka tidak ada solat baginya, kecuali kerana uzur." (Hadis riwayat Ibnu Majah).Allah berfirman, maksudnya: "Dan rukuklah bersama orang yang rukuk." (Surah al-Baqarah, ayat 43).Rasulullah bersabda: "Kemudian aku mengutus (utusan) kepada orang yang tidak solat berjemaah, hingga aku bakar rumah mereka." (Muttafaq Alaih).

4. Tidak thuma'ninah dalam solat

Thuma'ninah adalah rukun solat dan tidak sah solat tanpanya. Thuma'ninah ertinya tenang ketika sedang rukuk, iktidal, sujud dan duduk antara dua sujud.

Tenang maksudnya sampai tulang kembali pada posisi dan persendiannya, tidak tergesa-gesa dalam penggantian dari satu rukun ke rukun lainnya.

5. Tidak khusyuk dan banyak gerakan dalam solat.

6. Mendahului atau menyelisihi imam.

Hal ini boleh menyebabkan solat batal.

Makmum hendaklah mengikuti imam, tidak mendahului atau terlambat. Rasulullah bersabda: "Sesungguhnya diadakannya imam itu untuk diikuti, kerana itu jika dia bertakbir, bertakbirlah, dan jangan kalian bertakbir sampai dia bertakbir, dan jika dia rukuk, maka rukuklah dan jangan kalian rukuk sampai dia rukuk... " (Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim).

7. Bangun dari duduk untuk menyempurnakan rakaat sebelum imam selesai dari salam kedua.

8. Memandang ke langit (atas) atau menoleh ke kiri dan ke kanan ketika solat.

Hal ini diperkatakan Rasulullah dalam sabdanya: "Hendaklah orangmu berhenti daripada mendongakkan pandangannya ke langit ketika solat atau Allah tidak mengembalikan pandangannya kepada mereka." (Hadis riwayat Muslim)."Dan jauhilah orang yang menoleh dalam solat kerana sesungguhnya ia adalah suatu kebinasaan." (Hadis riwayat at-Tirmizi)

9. Mengenakan pakaian nipis yang tidak menutupi aurat.

Hal ini membatalkan solat kerana menutup aurat adalah syarat sah solat.

10. Tidak memakai tudung dan menutupi telapak kaki bagi wanita kerana aurat wanita dalam solat adalah seluruh tubuhnya kecuali wajah dan telapak tangan.

Ummu Salamah ditanya mengenai pakaian solat wanita. Beliau menjawab: "Hendaknya dia solat dengan kerudung, dan baju kurung panjang yang menutupi kedua-dua telapak kakinya."

11. Melintas di depan orang yang sedang solat.

Rasulullah bersabda: "Seandainya orang yang lalu di depan orang solat itu mengetahui dosanya, tentu berhenti (menunggu) empat puluh (tahun) lebih baik baginya daripada melintas di depannya." (Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim).

12. Tidak melakukan takbiratul ihram ketika mendapati imam sedang rukuk.

Takbiratul ihram adalah rukun solat dan wajib dilakukan dalam keadaan berdiri, baru kemudian mengikuti imam yang sedang rukuk.

13. Tidak langsung mengikuti keadaan imam ketika masuk masjid.

Orang yang masuk masjid hendaknya langsung mengikuti imam, baik ketika itu sedang duduk, sujud atau lainnya.Rasulullah bersabda: "Jika kalian datang untuk solat dan kami sedang sujud, maka sujudlah!" (Hadis riwayat Abu Daud).

14. Melakukan sesuatu yang melalaikan daripada solat seperti menonton televisyen dan bersembang.

Allah berfirman, maksudnya: "Wahai orang beriman, janganlah hartamu dan anak-anakmu melalaikanmu daripada mengingat Allah, barang siapa melakukan demikian maka mereka itulah orang yang rugi." (Surah al-Munafiqun, ayat 9).

15. Makruh memejamkan mata ketika solat tanpa keperluan.

Seperti diriwayatkan Ibnu Qayyim berkata, Nabi tidak mencontohkan solat dengan memejamkan mata.Tetapi, jika memejamkan mata diperlukan, misalnya, kerana di hadapannya ada lukisan atau sesuatu yang menghalangi kekhusyukannya maka hal itu tidak makruh.

16. Tidak melurus atau merapatkan barisan ketika berjemaah.

Nabi Muhammad s.a.w bersabda: "Kalian mahu meluruskan barisan kalian atau Allah akan membuat perselisihan antara hati kalian." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).

17. Tidak memperhatikan sujud dengan tujuh anggota.

Nabi Muhammad saw bersabda: "Kami diperintahkan untuk sujud dengan tujuh anggota; kening dan beliau mengisyaratkan dengan tangannya sampai ke hidungnya, dua tangan, dua lutut dan dua telapak kaki." (Muttafaq Alaih)

Thursday, November 19, 2009

10 petanda...

i think i should share this to all my readers...kalo mcm rase byk masa terluang, meh la bace...silakan silakan...hehe... :D


10 Petanda Si Dia Jodoh Anda

1. Gunakan seluruh pancaindera

Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Tuhan yang maha esa. Tetapi bagaimana kita hendak mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Tuhan mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan akal untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi, spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan? Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.

2. Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

3. Senang bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

4. Terima kita seadanya
Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini.Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

5. Sentiasa jujur
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita.Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.

6. Percaya Mempercayai
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka.
Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

7. Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar.
Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama.Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

8. Memahami diri kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar.Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita.Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, ‘lidah sendiri lagikan tergigit, inikan pula suami isteri’. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih.Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

9. Tampilkan kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut.Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita.Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita.Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya. Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

10. Kata hati
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Tuhan deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya.Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindak balas pada situasi tertentu.
Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

11 Mimpi
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Tuhan. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi.Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Tuhan memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat mimpi petunjuk. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya.Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara. Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.

Fikirkanlah. Adakah dia jodoh kita?
“ Manusia merancang, Allah menentukan.”


the article is exactly from here...

Tuesday, November 17, 2009

1 min to update for this week...huhu...

hurrmmm....susah la kalo officemate pon da tau blog ni...nak meluahkan perasaan pon susah...kang nnt ade terguris la terluke la tertouching la terparah hati dan perasaan plk...ceeeewahhh...huhu...anyway, most probably i won't talk so much about the office surrounding here...*hopefully* sbb nnt kalo saya merungut kat cni nnt ade org lain g report kat "MA'AM" plk...haha...

btw, i reread all my prev post and found out there's MANY missing letter...(typo error la kan...bukan sengaja..huhu) usually i publish the post without read it again...ye nmpk saye ni malas...tp kalo malas sure xbuat blog ni lansung kan...haha...da start melalut da ni...ok peeps, off to bed...zzzzzzzz...

p/s: xsempat nak cite pasal pic prev post la...byk sgt bende kne wat... :( nnt yeah..sorry yeah...cheers...

Friday, November 13, 2009

lagu senyum

Lagu Senyum


senyum seindah

suria yang membawa cahaya

senyumlah dari hati

duniamu berseri

senyum umpama titian

dalam kehidupan

kau tersenyum kutersenyum

kemesraan menguntum

senyum..kepada semua

senyumanmu amatlah berharga

senyum..membahagiakan

dengan senyuman terjalinlah

ikatan..



i'll let u know why later on kayh.maybe next week ke...huhu..kne simpan dlu :p .. :D :D :D :D :D :D :D

Sunday, November 8, 2009

am i that confident to talk in front of hundreds people :s

hallu...
i'm in the office on sunday morning...can u imagine..sunday kot..patotnye dok umah goyang bontot je..hehe...tp apakan daya, duit dibank blom smpi limit lagi..ahahah...tdi saya tunggu manyak lama la en mogan...hayyooo...huhu...but at last dtg gak r...and kol 2.30 br balik off...esk plk i'll be the host for morning assembly...cuak la plk...and this is my first time ckp dlm bm lebey byk dr english dpn org ramai2 ...gile macam budak tadika ayat2ku..haha...tp rasenye bleyh kot mix up english sket2 kan...cuak la plk...slalu presentation dlm 10-20 org je tgk and everything in english...esk ni around more than 100 people ...uwaaa...cuak2...sorang soh formal..sorang soh tak formal..sorang soh bm je..sorang lg soh manglish...tp not fully english sbb takot drg xphm plk..hehehe...and aku ni pon xhebat sgt pon english nak buat ayat bunga2 matahari morning glory...ahahha...hope everything goes well...doakan saye ye rakan2...muahahaha....haa..pasal hot story tuh tak sure la still hot lg ke tak..haha..dah beku da kot agaknye..tp tape la..still nak share with u all...take a look at the pic...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


cuak gla...ni kat exchaange sg buloh...huhu...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
to be continue.... :p

Thursday, November 5, 2009

quick update..

byk nak cite nih...tp byk gla keje nak buat kat off..balik2 je bukak fb or tgk tv series or loncat sane sini konon2 buat senaman...hahaha...then tdo...esknye kembali ke banyak kerje balik...so xsmpt nak cerite kat cni...tp mmg ade hot story la babe...weekend nnt la kayh i'll blog bout it..insyaallah...skrg nak g karaoke ngan my ladies plk..ahahahah...!! :p

btw, i bace bout me in PinkGloss blog..hehe...at least my blog ade gak r inspired org lain..hehehe...thanks miss butterbrownie...without u i don't even know that thing can inspired other readers as well..huhu...you can read it here kalo xpercaye or kalo rase i ni syiok sendrik...ahahah...

eh nnt sambung balik..nak g release tension nih...hehe.. :p bye peeps :*

Saturday, October 31, 2009

next...

lagi lame lg byk dugaan...buat mase skrg ni tableyh nak pilih lg nak mane satu...muahahah...lepas btol2 bersedia br la bley pilih nak mane satu...huhu...byk nye lah waiting list 'things should/need to buy' tuk next month nih...padahal esk da november...hahaha...

harini nyanyi lagu ni kayh people :p

I WILL SURVIVE - GLORIA GAYNOR

First I was afraid
I was petrified
Kept thinking I could never live
without you by my side
But I spent so many nights
thinking how you did me wrong
I grew strong
I learned how to carry on
and so you're back
from outer space
I just walked in to find you here
with that sad look upon your face
I should have changed my stupid lock
I should have made you leave your key
If I had known for just one second
you'd be back to bother me

Go on now go walk out the door
just turn around now
'cause you're not welcome anymore
weren't you the one who tried to hurt me with goodbye
you think I'd crumble
you think I'd lay down and die
Oh no, not I
I will survive
as long as i know how to love
I know I will stay alive
I've got all my life to live
I've got all my love to give
and I'll survive
I will survive

It took all the strength I had
not to fall apart
kept trying hard to mend
the pieces of my broken heart
and I spent oh so many nights
just feeling sorry for myself
I used to cry
Now I hold my head up high
and you see me
somebody new
I'm not that chained up little person
still in love with you
and so you felt like dropping in
and just expect me to be free
now I'm saving all my loving
for someone who's loving me

Wednesday, October 28, 2009

saya yg sensitive....sgt dan teramat...darn...mengapakah...tak phm laa...bende kecik2 pon nak terase aku nih...tp kalo tade perasaan pon susah gak...just wanna highlight it that i'm so sensitive...tp senang je nak lupekan bende sensitive tuh dgn tido and the next day will be the new me...the happy go lucky me..hopefully...insyaallah...aminnn....ok skrg nak tdo so that bole lupekan ape je yg terjadi harini and be the new me tomorrow yg akan dpt byk gla workloads due to my manager ade meeting ngan agm dr kol 3-10.30pm....giloo hape...

sedap ke?

setelah di record suara dan hasil teliti seorang diri, didapati suara saya tak sedap pon...ahahahahahah.....gile gelak setan...tp ade hati nak karaoke...tantah bebudak yg karaoke ngan aku tuh tension je ngan aku yg suke pegang mic....muahahahaha....lepas ni nak g camping plk lah...pas 2 nak g water rafting...pas tu nak g barbeque-ing...pas 2 nak g naik mount kinabalu...pastu nak g cycling...byk sungguh berangan nih...ok dah...nak melayan perasaan sorang2....

plan everything for nothing...

i hate it when everything that i already plan gave the worst ever turn out...so, i won't plan anything from now on.full stop.

p/s: paling malas kalo nak membengkak kan mate memalam bute ni and esk pagi plk pegi off ngan mate bole bukak 1/8...mate ni dah la kecik...bertambah kecik la esk ni...bagus sekali...

curiousity...

is it about ME or .....??

Tuesday, October 27, 2009

uit uit

harini banyak keje and smpi tak terkeja buat keje sumerang...and i keep on survey barang2 keinginanku...ngahahah...but actually i like it when i have work to do compare to tade keje lansung..bapak bosan...or am i workaholic? hurmm...haha... :p

Monday, October 26, 2009

selalu mengalah - seventeen

Selalu Mengalah - Seventeen

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

pertengkaran yang terjadi
seperti semua salahku
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu
2X






Sunday, October 25, 2009

melayan perasaan...

POST HARI INI AGAK MEMBOSANKAN N PANJANG SIKIT...SO SESAPE RASE TADE MASE, SILE LAH PEGI BLOG LAIN TUK BACE POST YG PENDEK2 SHJ...ahahahah...

have u ever been in the middle of something...i'm not sure i should tell korang2 or not...since tade specific org that i wanna share it...so, let korang2 yg i don't know sape yg akan bace or not...at the momment rasenye quite stress la kan kalo jd org tengah...the thing is, i should respect both parties...it'a A n B...A need to respect B due to some circumstances la kan...but the both show their ego...and can't be tolerate...at the time being i need to respect A more than B...So, i hope B show ur respect to A...that's all i need to say....before this i always kept it to myself whatever A n B say about each other...at the pressure at mainly point at me...so, now i'm not going to masok info dlm otak and store store store...sekarang ni, i'll let it out...or, korang ckp sendrik je senang...malas da nak pk or plan ape...dah penat da...kalo dedue pon nak mempertahankan ego masing2, i'll go my way...pegi la keje kat lua dr malaysia ni...malas da nak pk...the more i think about it the more my heart bleed...

lagi satu punye hal is my iphone ni haa...it gonna cost me rm 530 to replace the screen yg crack ni...tak pepasal je abis duit ke situ...tp tak sure lg nak replace the screen or bli baru je next year...muahahaha....lagi tension, lagi banyak barang aku nak beli bagi duit sume abis...geram plk...simpan byk2 pastu sume pon nak buat hal..lebey baik aku bli je barang2 ape yg aku suke...and skrg ni, i always express my feeling through karaoke..haha...aku akan ajak je sesape yg minat karaoke pegi melalak..tak kesah r sore sumbang ke tak...janji nak nyanyi...sumbang sumbing blkg cite...asalkan dt kluar sume perasaan yg dok terpendam nih...dedulu slalu bzkan diri g climb...skrg ni susah sket due kereta crv kene curik harituh...than my kembara tuh sudah menjadi kereta universal...cheittt...nak bebas pon susah...so, i can go out after office hour je smpi tgh mlm or pagi bute..the next morning my mom wanna use the only kembara to go to her office...as for me, my dad will send me to the office and my mom will fetch plk mase balik...kalo nak g shopping hari jumaat pon susah...nak merewang2 pon susah...terpakselah tdo disurau time lunch...hehe...usually i don't eat heavy lunch...minum milo n crackers je...kalo ade kua2 g survey tuh depends gak r...bole kire brape kali mkn nasi time lunch or breakfast...mmg jarang r...kat sne dah r mostly laki at my department tuh...pompan ade gak r...but not as friendly as i think... i've been working with TM sri gombak almost 2 months dah...dlu AGM Mr.Zulzahrin...skrg ni Mr.Loga plk...drg kate die ni a bit fussy...tp tatau laa...we never bump each other...cuak pon ade...4 months to go and it denps on telekom either want to absorb me or not...kalo absorb sonang la sket with my loan telekom tuh..hehe...skrg ni susah carik keje...(i know..i know...it's not ur fault...just saba je k) tak kesah la bond with them 10 years ke...asalkan bekerje...i ni xde la suke sgt terperuk dok umah je...lebey baik lah g keje dr dok umah...tp kalo dah ade segalanya n tayah nak susah payah carik duit tuk baya loan telekom semate2 tuh mmg kalo bleyh nak bkk francise je...every month dpt duit free2..hehe...every year pg melancong...wahh seronok je...cite psl melancong i'm thinking or nak pegi umrah lagi la...ade sesape nak bawak tak...nak mencari ketenangan kejap...kat malaysia ni mmg jiwa tak tenang je...ade je syetan2 yg suke je nak menyesatkan aku ni haa...pg berhibur je keje...hishhh...

esk keje...da kol 12.10am tp tak tdo2 lg...ni sume gara2 siang da bantai tdo berjam jam jam jam...rasenye celik mata 3 jam je kot...

haa...nak bgtau ni...my hse almost finish da ni...tapiiiiiiiiii....tdi contractor dtg nak offer buat kolam ikan plk kat lua tuh...ayarkkk..!! and kerje2 cari gali korek mengorek will be start next week...and will be end another 3 months from now tuk settlekan everything...hurmmm...so, i cant do anything and u should understand what i face ryte now...so, bak kate nabil....lu pikir lah sendrik...sbb aku da malas nak pk dah...da byk sgt bende nak pk sbb tanak sakitkan hati each person that i care...so, that's it...

and and anddd....tp pg la survey kg pengantin kat jln genting klang...since bli wall light n down light kat area2 c2 gak...tp tuh kalo wat mlm je cantik kot...kalo siang sure panas menggelegak and tade fan yg ade air tuh..ape tah name die...kg pengantin is an open air...so, there'll be no air cond there...ptg tdi plk ujan...lecak2 tmpt tuh...nmpk mcm serabut la plk...the parking space tuh blom proper lagi...and the manager yg manage kg pengantin tu plk satu kg ngan my parents...mmg kenal la my uncle tuh...my uncle r..bkn my nenek..haha...tah la pape la...tp the price tuh same je ngan price merak kayangan tuk siang nye price...

so, saya kembali balik rumah ngan dukacita xdpt lg lampu yg diidamkan tuk memenuhi ruang bilik tidur ku...activiti search for my wall light will continue next week plk...and now i wanna watch american next top model...btw, saye suke brittany..!!! comel saja die tuh...mcm saya..!! ahaha...ye perasan..tp lantak la kan...

p/s: nak ikot adeliza pg bercuti january nnt..!!! sile lah belanje flight ticket sahaja...yg lain aku tanggung sendrik..ahahah :p




Monday, October 5, 2009

retak seribu sejuta sebillion...

retak seribu....uuuwwwwaaaaa......br je sethn lebeyh.... :(( :(( uuuwaaaa.....nak blog pon da tade perasaan daa....br je nak enterframe blk kat dunia blogging nih... :(((( :(((( haritu kereta...harini gadget plk....uuuuuwwwwwaaaaaaa..................!!!!!! :(( :(( :(( :(( damn it...sumenye gara2 ice cream chocolate sundae mcd...tah malas nak layan...

Friday, October 2, 2009

Wednesday, September 16, 2009

My Brother's Special Day.. ;p

i know pic that will be display ni da lapuk sket...huhu...tp disebabkan bz plusss malassss yg teramat..there u go...



Nikah... (31/7/09)











Cattleya Grand Ballroom, Wisma PKPS (1/8/09)
- xjumpe softcopy...hehe..later la kayh :p -

Wisma LJT, Taman Melawati... (2/8/09)





Monday, September 7, 2009

ohh connection....hurmm

the connection seem don't like me...hurrmmm...whenever i try to upload photos, he (the connection) turn me down...i think he want me to type something to make my blog lively kot..haha...tody 1st day report duty at rebung...sgt mengecewakan sket...maybe they r so bz sgt with the hsbb thingy kot...see how things go for tomorrow...owh ya, harituh my bro married...harituh means last month...that's y my blog mcm byk labah2 berkeliaran...sibuk skett...sibuk tgk je kot :p hahaha...later when the connection xmerajok, i'll upload some of the pic la kayh...yesterday i can;t sleep so on the 1st day at work menguap tableyh ckp la kan...uncountable ok..haha...and my small eyes ni become smaller n smaller...the worst thing is i need to make a fake smile...if not they'll know that i don't get enough sleep last night..hahah...ape tah aku merepek...ok la..nak mandi then tido..hehe...to one of my friend, hope u get well soon...insyaallah....and to wan shafiq, u too...harap2 ko pulih n kluar hosp cepat...ok..gtg..toodles..

Monday, August 31, 2009

company photography session


we, the ORACLE CORP would like to present u the astounding company with a definite virtue...hehe :p
















.THE END.

Thursday, August 27, 2009

yeayyy...dpt cuti seminggu...!! huhu

start from today until 7/9 dpt coti seminggu...kan ku malas2kan diri di atas katil yg empuk dan lazat berkrim ini yaa....haha...and i'll try to uplod some of my pic during convocation and during training which still pending by next week la kayh..huhu...hope u guys cont read (even though there's nothing to tell) my blog :p c u soon babeyh..!!!

Monday, August 3, 2009

h1n1 ke?? :s

1st demam...

then sakit tekak...

follow by headache for 3 days berturut2...

so, how ek? esk nak p hospital check...cuak gla da ni...

p/s: tomorrow need to go to hosp, amik robe, g cyber bli kasot..!! ngeheheh...

Tuesday, July 21, 2009

Business English

our mock presentation...so, since kterang sume pompan...and xsaba nak kawen...ahahha...so, we come out with bridal company..."Cupid Bridal House"...ngeh3...



grp members n tutor...dah mcm kat uni. la plk kan...but then everyone MUST wear formal attire ye...


during presentation...


it's us again...sumerang pakai bj pink and i'm the only one pakai bj cream...but then my scarf ade gak pink2 kan...kalo sume pink dah mcm boria kampung pisang la plk..haha... :p



a day b4 talent day....after public speaking 1st round...





next pic. will be photo session company...lepas tuh baru la talent day okeyh kawan2..hehe..

Saturday, July 18, 2009

GEMS darul puteri, cheras

hectic week just past but me as usual will always be me yg sukeee sgt2 tido and xpernah cukup tido...akan ku coba berubah bila sudah kawen nnt..haha..kalo bole la :p b4 kawen akan ku menjadi burung2 yg indah berterbangan diawangan...ape la yg aku merepek nih...penangan dr tdo lama disiang hari la ni...lately mate asik silau je...tah ape kene la...owh ya...dah lame xupload pic...sure korang da rindu muke aku kan kan kan...ahahah...



btw haritu kterang meanri lagu poco2...1st time menari lagu tuh...klaka gla...drg ade record...but then i shouldn't expose it to u all la...sbb nnt korang gelak ter guling2 plk nnt..hahaha...both pic kat atas nih mase second n third day...yg 1st pic tuh aku kat on ur right side second row...yg 2nd pic tuh still at the same position...tp malas nak kire row ke brape...but still nmpk dr kepale smpi ke kaki r..hehe..mari mencari org dlm orang..ahahah...pic will be back for next entry..stay tunee...!! :)

should i tell everyone that i miss someone...
the thing that i should do are counting the days...
when is the right time...
praying with hope to see u again...

Sunday, July 12, 2009

DOSA YANG LEBIH BESAR DARI BERZINA

Pada suatu senja yang lenggang,terlihat seorang wanita berjalan terhuyung-hayung. Pakaianya yang serba hitam menandakan bahwa ia berada dalam dukacita yang mencekam.

Kerudungnya menangkup rapat hampir seluruh wajahnya tanpa hias muka atau perhiasan menempel di tubuhnya. Kulit yang bersih, badan yang ramping dan roman mukanya yang ayu, tidak dapat menghapus kesan kepedihan yang telah meroyak hidupnya.

Ia melangkah terseret-seret mendekati kediaman rumah Nabi Musa a.s. Diketuknya pintu pelan-pelan sambil mengucapkan uluk salam. Maka terdengarlah ucapan dari dalam "Silakan masuk". Perempuan cantik itu lalu berjalan masuk sambil kepalanya terus merunduk. Air matanya berderai tatkala ia berkata, "Wahai Nabi Allah. Tolonglah saya. Doakan saya agar Tuhan berkenan mengampuni dosa keji saya." "Apakah dosamu wahai wanita ayu?" tanya Nabi Musa a.s. terkejut."Saya takut mengatakannya."jawab wanita cantik. "Katakanlah jangan ragu-ragu!" desak Nabi Musa.

Maka perempuan itupun terpatah bercerita, "Saya... telah berzina". Kepala Nabi Musa terangkat,hatinya tersentak. Perempuan itu meneruskan, "Dari perzinaan itu saya pun...lantas hamil. Setelah anak itu lahir,langsung saya... cekik lehernya sampai... mati," ucap wanita itu seraya menangis sejadi-jadinya. Nabi Musa berapi-api matanya. Dengan muka berang ia mengherdik, "Perempuan bejad, pergi kamu dari sini! Agar siksa Allah tidak jatuh ke dalam rumahku kerana perbuatanmu. Pergi!"... teriak Nabi Musa sambil memalingkan mata
kerana jijik.

Perempuan berwajah ayu dengan hati bagaikan kaca membentur batu hancur luluh segera bangkit dan melangkah surut. Dia terantuk-antuk keluar dari dalam rumah Nabi Musa. Ratap tangisnya amat memilukan. Ia tak tahu harus kemana lagi hendak mengadu. Bahkan ia tak tahu mahu dibawa kemana lagi kaki-kakinya. Bila seorang Nabi saja sudah menolaknya, bagaimana pula manusia lain bakal menerimanya? Terbayang olehnya betapa besar dosanya, betapa jahat perbuatannya.


Ia tidak tahu bahwa sepeninggalnya, Malaikat Jibril turun mendatangi Nabi Musa. Sang Ruhul Amin Jibril lalu bertanya,"Mengapa engkau menolak seorang wanita yang hendak bertaubat dari dosanya? Tidakkah engkau tahu dosa yang lebih besar daripadanya?" Nabi Musa terperanjat. "Dosa apakah yang lebih besar dari kekejian wanita pezina dan pembunuh itu?" Maka Nabi Musa dengan penuh rasa ingin tahu bertanya kepada Jibril. "Betulkah ada dosa yang lebih besar daripada perempuan yang nista itu?" "! Ada!" jawab Jibril dengan tegas. "Dosa apakah itu?" tanya Musa kian penasaran."Orang yang meninggalkan solat dengan sengaja dan tanpa menyesal. Orang itu dosanya lebih besar dari pada seribu kali berzina".

Mendengar penjelasan ini Nabi Musa kemudian memanggil wanita tadi untuk menghadap kembali kepadanya. Ia mengangkat tangan dengan khusuk untuk memohonkan ampunan kepada Allah untuk perempuan tersebut. Nabi Musa menyedari, orang yang meninggalkan sembahyang dengan sengaja dan tanpa penyesalan adalah sama saja seperti berpendapat bahwa sembahyang itu tidak wajib dan tidak perlu atas dirinya. Bererti ia seakan-akan menganggap remeh perintah Tuhan, bahkan seolah-olah menganggap Tuhan tidak punya hak untuk mengatur dan memerintah hamba-Nya. Sedang orang yang bertaubat dan menyesali dosanya dengan sungguh-sungguh bererti masih mempunyai iman di dadanya dan yakin bahwa Allah itu ada, di jalan ketaatan kepada-Nya. Itulah sebabnya Tuhan pasti mahu menerima kedatangannya.

Dalam hadis Nabi SAW disebutkan : Orang yang meninggalkan solat lebih besar dosanya dibanding dengan orang yang membakar 70 buah Al-Qur'an, membunuh 70 nabi dan bersetubuh dengan ibunya di dalam Ka'bah. Dalam hadis yang lain disebutkan bahwa orang yang meninggalkan solat sehingga terlewat waktu, kemudian ia mengqadanya, maka ia akan
disiksa dalam neraka selama satu huqub. Satu huqub adalah lapan puluh tahun. Satu tahun terdiri dari 360 hari, sedangkan satu hari diakhirat perbandingannya adalah seribu tahun di dunia.

Demikianlah kisah Nabi Musa dan wanita pezina dan dua hadis Nabi, mudah-mudahan menjadi pelajaran bagi kita dan timbul niat untuk melaksanakan kewajiban solat dengan istiqomah.


Tolong sebarkan kepada saudara-saudara kita yang belum mengetahui. Subhanakallahumma
wabihamdika asyhadu allaa ilaaha illa anta, astaghfiruka wa atuubuilaiik.

Wassalam

Dan hendaklah ada di antara kamu segolongan umatyang menyeru kepada kebajikan, menyuruh kepada yang ma'ruf dan mencegah dari yang mungkar; merekalah orang-orang yang beruntung. (QS. Ali Imran 104:105)

Orang-Orang yang beriman itu akan menjadi tenteram hati mereka. Ingatlah dengan mengingati Allah itu hati akan menjadi tenteram.(Ar- Rad:28)


//diambil drp email//

my sweet 24th bday... :)

happy belated bday to me.... :D

this year tak same mcm thn2 lepas...makin lame makin xbrape nak meriah mcm mase mude2 dlu...tp ok la tu..sambut sederhana pon ok dah..huhu...thanks to all my gems friends yg wish n my english class kasi card...owhh so suweeetttt...ahahah...kemalasan nak tarok gamba...nnt lah..ni pon penat tak abis lg organize talent day haritu...ok la..gtg...toodles...

Saturday, July 4, 2009

everything goes well...and most of my friends kat gems ni da pegi sime darby...sedihnyaaa...tp tape,teamwork tuh mesti ade by next week....btw, i received a letter..!!! ni bukan letter yg printed punye..yg tulis tangan punye..mcm dlu2 kte anta letter tulis tgn and tulis pjg2...omg, gile rindu zaman dlu2 mase secondary school..huhu...tulis surat xrasmi sume..haha...by next week i'll post some pic (kalo terlebey rajin) yg available okeyh...nak pg jalang2 cari makang..adioss...

Thursday, July 2, 2009

a quick summary...

br lah dpt wifi kat bilik kat cheras ni haa...hehe...bz gla...mon-friday as usual ade training...then certain saturday ade activity...talent day on 11 july,community service 25 july and carnival day plk 8 august...dah la tableyh join on 8 august tuh sbb convocation day that time...a week b4 tuh plk bz ngan wedding...bukan saya la nak kawenn..hehe...tp abang saya... :p ngehehehe...when's mine? ituh bia surprise sket ye...huhu...insyaallah by 27 august abis training ni dpt la placement yg bgs sket...malas nak tuka2 keje within a year or 2...kalo dpt petronas or tnb syoikk gak..haha..kalauuuu dpt la kan...ya i'll try yeah...huhu...kol 2 da nak msk blk nih...skrg kol 1.43pm...seb baik lah coti..kalo tak mmg xsempat nak blog2 nih...kat mne nak wax ketiak around cheras nih ek? hehe...i try yg wax nye veet tuh xjd la bgn ketiak..siap gam tuh tertinggal kan ketiak tuh..busuk gla...ahahaha...so, just lt the pro's do it for me je la.. :)) c ya soon...

Sunday, June 28, 2009

yuuuuhuuuu....

gilo hape sogo nih...smpi rm18 smlm kene parking die...hishhh...tade max charge ke parking die ek? kalah klcc nih...bencih btol...bleyh dpt 2 lai tudung tuk baya parking sogo tuh...mmg xsanggup r nak pg sane lame2 lepas ni..hehe...skrg ni i pegi training for 2 n half month kat cheras..kat sne internet bapak kepada datuk punye lmbt...menyebabkan aku yg sebenanrnya seorang yg rajin (rajin kah?? haha) sudah menjadi malas nak update blog...ni pon update sbb blk umah...huhu...gambaq kat sne xamik la plk...krg bukan suke pon tgk gamba aku kan..hahahah... :p ok la...tableyh lame nih... mcm dlm phone plk..haha...i'll update time to time sbb saye balik ni pon sbb nak amik laptop yg dirindui ini...huhu...chalo!

Sunday, June 21, 2009

happy fama's day...!!

happy father's day...!!
n
happy belated mother's day...!!
(bolekah macham ituh..haha)
i'm starving...people,start think where we should eat today..haha..

Sunday, June 14, 2009

how to do protected entry at blogspot...jeng jeng jeng...

saya carik punya carik punya carik macham mana la nak buat protected entry nih...pas 2 pg kat page redmummy.com jumpa la ict bersama sirman...say that i'm lag behind tp whatever lah kan...sure ade yg xtau gak..so, sape yg da tau tu tayah baca..yg belom tau tuh meh baca meh...kc ramai sket org bace blog aku yg xseberapa nih..heheh...

STEP 1:

Layout -> Edit HTML -> paste code bawah ni.....

*sile besarkan ye kalo xnmpk...kalo tatau nak carik sbb byk sgt coding kan, tekan "/head" nnt krg jumpe la..pastu pastekan coding kat atas tuh b4 tuh...


-> SAVE TEMPLATE.




STEP 2:

then pegi kat website ni http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/

Key = password ----->

Plain Text = entry ----->

Click Encrypt ----->

Cipher Text = your secret code ----->

select all the then html code and paste at ur blog...

p/s: step 1 tuh buat sekali seumur hidup je..haha...kalo nak buat lagi protected entry, buat step 2 tros...senang kan...silelah try n error..huhu...tp jgn lupe kc saya passwordnya yaa...sbb saya pon nak baca... :p






testing 123...456...ngehhehe...


click here



try for yourself...
password : testing 123





wahhh...sudah jadi ya saya punya protected entry...wehehehe....kamu2 sekalian mahu tau mcm mana nak buat itu ya?? nnt saya ajarkan yaa...skrg saya mahu buat something else which is moreeeee important...sabar ya ibuk2 dan bapak2...wait for next entryy..!!!! :D




Lirik Pergi - Aizat (OST Talentime)

Lirik Pergi - Aizat (OST Talentime)

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia




Saturday, June 13, 2009

tie rack

hunting for tie rack lagi ehehe...sape nak jual...tp harge jgn over2 ye..hehe...

Wednesday, June 10, 2009

apple juice...mango juice...strawberry juice and pink guava...

4 june

harini dtg keje dgn penuh semangat...hopefully semangat tuh ade until the end of the day...topic sembang breakfast tdi adalah "babies"...cemane drg nye pengalaman deliver,jaga,pantang...btw, congrats to kak nira cause preg 4 months dah...ade gak pengalaman baby meninggal time 9 months sbb kne jerat ngan tali pusat...sungguh menakotkan okeyh..penyakit kuning la..owh ya..saya br tau kalo penyakit puning tuh nnt berak n kencing baby tuh pon kaler kuning..hehe..i don't have baby surrounding at me..the simple thing ni pon i tatau..and also, kak nira ckp sakit kuning nih sbb pertembungan darah mak n bapak...kalo dedue darah lain,mean probability tuk ade sakit kuning tuh ade la kot..cume kronik n tak je...dedule drg jemur anak bawah matahari..kalo skrg nak kemur,mmg hangus la kot baby tuh..hehe..skrg ni mathari terik sket compare to dulu2 kala...anddd drg ckp gak time pantang xbleyh buat ape2..kne tungku je..nak duduk pon tableyh lame2..nak naik tangga xbleyh,nak jalan2 pon xbleyh...nak baca magazine pon xbleyh gak...gilo hape..!! mati kekejangan otak la camtuh...tp kan memandangkan aku ni mmg suke tidoo je memanjang..elok gak la tuh 2 bln tido...kang ade gak la kemalasan aku tuk pg bekerje balik nnt tuh..haha..dah biase sgt xbuat keje...hihi...trase mcm nak g mengurut badan la plk...seronok nye kalo dpt g spa then urut badan mandi bunga.ala2 manjamalas gitu :p lagi2 kalo dpt time ngantok2 skrg nih...waduhh..bapak malas nak buat keje nih..xpernah nak abis plak tu...hehe...u know what i just discover something new about myself...cepat boring kalo buat some yg sama je everyday...so,after this i need to find work which doesn't do the same thing everyday...and also yg cuti hari sabtu n ahad...skrg ni hari sabtu pon kene keje...bapak bosan...

8 JUNE
harini smpi kol 12 xde keje yg diberikan...syoik woo...hehe...masa dibuangkan dgn membaca newspaper..and i bring along the star job hari ahad punye tuh...mencari2 la kerja yg sesuweiii...gaji xmsk lagi nih..lmbt sungguh hr nak kc form tuh kat kelly...dah la kelly amik lagi 11%..mcm tuh tinggal taik idong je r..haha...

9 JUNE
i almost langgar kereta kancil tadi...sbb kereta kancil tuh pegi tekan brek tuk bace sign board...nasib baik..dah r time nih bwk laju sbb xsaba sgt nak balik..hahaha...
note to all : kalo sesape yg xfamiliar jalan yg krg tgh gune tuh sila lah dok on the left lane and avoid carik jalan time org pegi or balik keje...kalo tatau jugak, ikot je yg byk kete lalu...sure itulah jalan keluar die...hehe...that's what i always did when i don't even know where am i now...even kat area pj pon saya bole sesat..kalo kl da pro dah..haha...

11 JUNE
harini mmg menguji kesabaran interview ngan gov. sungguh...menyakitkan hati pon ade tp lega pon ade tah la..payah la nak ckp..hehe...next post la br cite mcm mane hari2 interview nih..hehe...esok pon ade gak kat TPM...interview bkn main byk tp yg dpt naadaaa...haha...sengal...nah tgk gamba ompi tunang yaaa...sikit je..xperlu byk2 sgt..nnt my turn br byk...muahahahaha....


all the dayangs n MAK dayangs..haha... :p

shai + ompi = shampi..hehe


colourful as always ;)


it's us again n again n again...hehe...


shampi's family...


4 pompan cun yg gedik bergamba xabis2...haha...

Sunday, June 7, 2009

korokk...

hari ni hari bertuah sayeee...!!! weehuuuu...dapan kasot crocs free lagitu... :p thanks to my brother sebab blanje kterang 1 family :p smoge dimurahkan rejeki ya en. sapik..hihihi....esk ompi plk tunang...maybe i'll update tomorrow tros la yeah...cincauuu...hehe

Wednesday, June 3, 2009

san francisco steak house wangsa maju....

saya sdg menabung utk hari tua...haha..jd korang tgk menu san francisco sudah la ye...hehe...menu pon jadi la kan... :p drp xde pape..haha...mknn ala kadar je n dah pon msok dlm perot kami yg bosau2 ni..hahahaha...







last call... :|

dah 3 kali bg chance da ni..may be next week is my last time...takotnyaaa...!! seriously tak pernah2 jd mcm ni...hopefully everything gonna be ok...kalo la dgn tido je bole hilangkan masalah kan senang hidop nih..haha...cuakkk...!!!

Tuesday, June 2, 2009

mango


pic from mng

cantekkannn....!!! tringin la nak pakai long skirt...tp apakan daya...kemetot sgt...kang pki lg la nmpk mcm org gemok pendek jln terjongket2..hahaha...

Monday, June 1, 2009

cite klakar org gila time maghrib...

xkesah la..nak post jugak..haha...tdikannn....(dgn xsengaja n xprasan seriously...) saya telah memalukan diri saya..hahahah...pakai wedges kanan lain kiri lain... :)) :)) :)) krg sure rase mcm bende tuh xde la klaka sgt kan..so what la kan...tp for me, mmg klaka gla r...siap sorok2 kaki bawah meje mkn lg..tah cemane nak sorok aku pon tatau tp mcm keep hiding it la...seb baik lah pg makan kat mamak blkg ni je...seblah hero tuh...org lain da gla gila2 da..sengal sungguh..yg bagusnye tuh, tinggi heels n wedges tuh same lak tuh...hahaha...menggila btol...pas tukan,da msk2 kete tuh nak tekan break...then g tekan minyak plk..mmg bunyik vrrooom kuat gla la kan...time tuh dekat kete tuh ade la around 15 person mcm tuh tgh tgk2 kedai..kedai tuh mcm tgh renovate lagi..dok cat2 sume...harini mmg muke tebal sket r...haha...seb aik lah gear tuh kat P...kalo kat D,mmg da mati drg tuh aku langgar kot..kua plk newspaper...femes jd wanita gila ditgh mlm..haha...gila sengal nih...ok tu je cite klakarnye... :p hari berganti hari...bulan berganti bulann..tahun berganti tahun...ok dah...tamo lebey2...aku ni puitis sket...gila jiwang tp rock ayu...muahahaha....makin lama makin menjadi2....toodles..!!

bende ikhlas pon disalah ertikan ke??

br nak type cite lawak...but then dpt phone call org ckp mcm tuh da malas nak type da...kalo nak,amik je..kalo tanak,buang je...tah la malas nak pk da bende remeh temeh ni...btw, aku ni mmg cpt terase sgt kadang2 tuh....

kacau mood btol r...

Saturday, May 30, 2009

marche' the curve

28 may

harini jalan xjam glaa...sronok je kalo kua off stiap hari kalo mcm ni...pagi ni pg bantai mkn nasi kerabu...mak aihhh...ngantok glaa...kalo breakfast je CONFIRM ngantok nak mati kol 10am...macham mana inih...xphm r..asal ek org kate kalo diet seimbang kne mkn breakfast...tp bile breakfast sure la ngantok..xkesah ape je mknn yg msk kat perot ni yg agak separuh kenyang sure ngantok..tp kalo lapa tuh kalah bunyik tong sampah besi..haha...
lepas punch card ke mv saye..haha..tp dgn hampanya sesat tah smpi ke mane...sejam stengah gak r nak ke sane..tuh xcari parking lagi...tambah tolak drb bahagi 2 jam gak r..dgn bengang ngan cina pompan yg kecho gla nak cepat2 padahal kete dpn aku tuh dekat je kot ngan aku..ade la kosong die cam jarak sebijik kancil..pas 2 nak soh aku cpt2 plk..bengong sungguh...pas 2 kes dlm mv tuh takperlulah di revealkan kat sumerang...certain thing i need to keep it for my own good..pas 2 balik dgn hampa sbb xbli ape2 pon..igt nak bli kasot..tp pk2 blk,bia bli yg tahan lame drp ade berjuta2 kat umah tp sume pon ade koyak la calar la,buruk la...and tmpt letak kasot tuh pon da nak roboh byk sgt kasot2 yg xbergune ade dlm tuh..tp tetap pki kasot yg same...tdo n bgn esk pg n lupekan hari semalam yg penuh ketensian(suka hati aku je kan buat perkataan baru..haha)...



29 may

jln xjam lagi..siap kua rumah kol 740 lagitu..slalu kol 7 da kua..haha..gile awal kan :p ..maybe sbb ramai budak skolah da cuti in advance...haha..suke hati aku je kan.. :p kerja spt biase..sentiase byk jee..tak pernah rase selesa n tenang yg meloncat2 kegembiraan sbb kene goyang kaki..malah kene goyang bontot sbb da kebas sgt sbb lame sgt duduk..ok,merepek melampau da ni...nah la gamba2 bday tqah...btw,tade gamba mkn pon..sume pon gmba muke je..ahaha... :p pelik kan...slalu aku letak gamba mknn...skrg kne diet,berat dah bertambah dgn JAYAnyaa...


kami yg xbrape nak gedik sgt :p


paparazzi in action..


teropong ajaib..ngahaha...


ok.mereka saiko sket...sile ignore..haha


aku mcm terkorek idong mamai..hahahaha...


mereka2 yg hadir...bday girl yg mencangkung tuh..hehe..special sket..haha..
lieza, shai punye kepale smpi xmuat r...mcm mane nih?? hahaha...

Tuesday, May 26, 2009

oh rashes...

arghhh...rashes....!!!! dekat muka lagi specific pipi belah kiri sahaja...eeEEEeeee...tension btol...time ni lah ubat gatal or we always call it ubat putih menjadi my jantung hati..haha..igtkan nak buat entry bday tqah..tp trase malas n penat sambil gumbira atas sebab2 tertentu..haha...nah gamba ni sbg pembuka tirai..haha!!