Sunday, June 14, 2009

how to do protected entry at blogspot...jeng jeng jeng...

saya carik punya carik punya carik macham mana la nak buat protected entry nih...pas 2 pg kat page redmummy.com jumpa la ict bersama sirman...say that i'm lag behind tp whatever lah kan...sure ade yg xtau gak..so, sape yg da tau tu tayah baca..yg belom tau tuh meh baca meh...kc ramai sket org bace blog aku yg xseberapa nih..heheh...

STEP 1:

Layout -> Edit HTML -> paste code bawah ni.....

*sile besarkan ye kalo xnmpk...kalo tatau nak carik sbb byk sgt coding kan, tekan "/head" nnt krg jumpe la..pastu pastekan coding kat atas tuh b4 tuh...


-> SAVE TEMPLATE.




STEP 2:

then pegi kat website ni http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/

Key = password ----->

Plain Text = entry ----->

Click Encrypt ----->

Cipher Text = your secret code ----->

select all the then html code and paste at ur blog...

p/s: step 1 tuh buat sekali seumur hidup je..haha...kalo nak buat lagi protected entry, buat step 2 tros...senang kan...silelah try n error..huhu...tp jgn lupe kc saya passwordnya yaa...sbb saya pon nak baca... :p






5 comments:

Nurhayati said...

oo macam tu.. rasanye kalau nak wat protected entry.. baik wat protected blog terus.. hanya org2 tertentu je baca.. hihi nak buat la.

misyamansor said...

hehe...nnt kalo nak buat protected blog jangan lupe add saya yeah :)

~Nannoor said...

salam kenal...tq misya for the tutorial. i dah berjaya buat 1 protected entry nak meroyannnnn he he hee

misyamansor said...

yeah...seronok kan bile da dpt buat..hehe :p

FaRa AhMaD said...

thx for the info :)

http://8917fara.blogspot.com/